纪录片创作与研究中心系列讲座之六
媒体融合:美国资深媒体人克里斯蒂娜 塔图姆讲座
Media Convergence :Lecture by Christine Tatum
 

演讲主题:媒体融合 (Media Convergence)

  • 新媒体和传统媒体的融合;
  • 用具体案例介绍如何利用新媒体/集成媒体去报道热点新闻;
  • 美国媒体如何运用新媒体(网页、手机客户端)来增加盈利,介绍成功案例;
  • 美国新媒体发展状况,新媒体面临的挑战;
ronghe
 
嘉宾:克里斯蒂娜 塔图姆 Christine Tatum
主持人:陈刚(中国农业大学媒体传播系副教授、纪录片创作与研究中心执行主任)
主题:媒体融合 (Media Convergence)
时间:2015年4月2日(周四)14:30-16:30
地点:中国农业大学东校区 主楼四层报告厅
主办:中国农业大学纪录片创作与研究中心、媒体传播系

Speaker:Christine Tatum
Time: 2:30-4:30pm, April 2, 2015
Venue: 4F Auditorium at Main Building, East Campus of China Agricultural University, No.17 Tsinghua East Road, Haidian District, Beijing
Hosted by Gang Chen
Sponsored by Center for Documentary Studies and Department of Media & Communication of China Agricultural University
 
嘉宾简介
      克里斯蒂娜 塔图姆一直从事最前沿的新闻工作,并乐在其中。远在网络新闻制作尚未成为新潮,并且远非必需时,她就开始从事网络新闻制作事业。在为本国最大,最具声望的一些新闻机构工作的同时,塔图姆女士专攻新闻网站的交互度最大化,以及随时随地可以访问的新闻产品的开发。这些新闻产品也碰巧是能赚钱的产品。2009年初,塔图姆女士创办了Media Salad, Inc,一个快速反应的通信服务公司,与不同产业的公司,非营利机构和政府部门合作。Media Salad是一个新型的媒体公司。它满足了市场对可靠且精炼的信息的需要。它出色的财经作者和编辑帮助客户赢得商机,吸引目标受众。
      塔图姆女士还热衷于提倡心理健康和公众获得心理保健的有力渠道。她和丈夫,克里斯蒂安 瑟斯顿,一位全球知名的青少年成瘾症治疗专家,合著了一本书,致力于帮助家庭识别青少年成瘾症预警并制定有效的治疗策略。《除去阴霾》(Clearing the Haze)预计于2015年夏由罗曼和利特尔菲尔德出版集团公司(Rowman & Littlefield Publishing Group)出版发行。
About
Christine Tatum always has enjoyed working on the cutting edge of journalism. She embraced online news production long before it was cool -- much less a necessity. While working for some of the nation's largest and most respected news organizations, Christine specialized in building maximum readership for news Web sites and in the development of news products accessible anytime, anywhere -- products that just happened to make money, too.In early 2009, Christine founded Media Salad, Inc, a rapid-response research and media production firm that works for companies of all sizes, government agencies and nonprofit organizations. Media Salad is a new breed of media company that fulfills the marketplace's need for reliable and refined information. Its sharp business writers and editors help Media Salad's clients win business and engage target audiences.
 

活动注意事项】
1.入场方式:请提前15分钟入场
2.严格遵守公共秩序:
1)进场的人员请关闭手机、呼机等响铃设备,场内禁止吸烟,禁止喧哗;
2)安全第一,请务必服从现场工作人员指挥。
3.讲座现场禁止摄影摄像
4.有关活动安排的变化请继续关注本公告。

 
版权所有 中国农业大学纪录片创作与研究中心
 
美国杜克大学纪录片中心
美国斯坦福大学法学院网络与社会中心纪录片项目
美国西北大学传播学院纪录片项目
美国维克森林大学纪录片项目
caucds@126.com