实验与非叙事:不同视角的纪录片

hong4

洪教授答学生问

嘉宾简介

洪国钧,美国杜克大学电影系主任(AMI),杜克大学亚洲与中东研究系(AMES)副教授,人文视听实验室主任,杜克大学洛杉矶项目学术主管。他已发表的论作主题有早期上海电影、新台湾电影、纪录片以及酷儿视觉文化等。他关于20世纪30年代上海殖民现代性的论文赢得了2009年度凯瑟琳?科瓦奇优秀论文奖。洪国钧教授的博士论文获得了2005年美国电影与媒体研究协会的年度优秀博士论文奖。他教授的课程包括电影理论、电影史、华语电影、情节剧、纪录片以及视觉文化.
  Guo-Juin Hong is Associate Professor of Department of Asian and Middle Eastern Studies(AMES) , the Director of Program in The Arts of the Moving Image(AMI), the Co-Director of The Humanities Laboratory on Audiovisualities, and the Academic Director of Duke Study in Los Angeles Program, Duke University. Hong has published articles on such topics as early Shanghai cinema, new Taiwan cinema, documentary film, and queer visual culture. His essay on colonial modernity in 1930s Shanghai was the winner of the 2009 Katherine Kovacs Essay Award, Honorable Mention, and his dissertation received the 2005 Dissertation of the Year Award, Honorable Mention, both by the Society for Cinema and Media Studies. Hong teaches courses on film theory and historiography, Chinese-language cinemas, melodrama, documentary, and visual culture.